Aktuellt i föreningen

I dagsläget märks att förening och boende börjar gå ner i varv och något slags semester-stämning har uppstått. Till exempel färre besök på expeditionstiden, färre samtal, mm.

Blommor och växter däremot trappar upp och är vackrare än någonsin!

klematis1

 

klematis2

 

Det föreningen jobbar med för tillfället är kanske i synnerhet söderfasaden på föräldrakooperativet. Det visade sig att väggen var helt rutten och angripen av både svamp och insekter. Som kuriosa kan jag nämna att väggen dessutom visade sig vara helt oisolerad! Tur att det är en Ur och Skur-förskola som mestadels är utomhus.

Under prinsbröllopet blev det överbelastning på 27:ans elnät (!), så jag sprang runt i källarna med eljouren och Göteborgs Energi för att hitta felet. Det visade sig till slut att det var just överbelastning pga att våra stigarledningar är så klena.

Vi förbereder också bättre cykelplatser på gårdarna, med pollare att låsa fast cyklarna i istället för de gamla cykelställen. På 25 O, 29 I och 29 H kommer platserna bli lättare att använda. Så bor du längre in på 29:an är det nog väldigt uppskattat om du inte ställer cykeln vid 29 A eftersom det är så trångt där, med cyklar och uteplats.

Efter önskemål kommer också tre spaljéer på plats inom kort som ska hjälpa växterna i den nya rabatten i entrén att klättra.

Ett nytt bord är inköpt till 25:ans gård. En riktig favorit om ni frågar mig! Det finns att beundra på uteplatsen Utekiket där det är sol länge och väldigt lagom avstånd till lekstuga och sandlåda.

bord

Det var väl i stora drag det som pågår gällande det praktiska i föreningen. I övrigt kommer avisen snart, fylld med information. Jag kan också läcka lite, att vi jobbar som bäst med att hitta nya cykelplatser och har några bra förslag på gång!

Hör av er om ni har något på hjärtat! Gör annars som stora delar av Betel verkar göra – var ute och njut!

/Anna

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.