Höstnytt

 

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade er! Det är ganska lugnt i föreningen som tur är. Några vattenläckor som är omhändertagna, lite underhåll som behöver göras och några nya projekt.

kärleksört

 

Målning av sockeln på 27:an har satt igång, som ett led i att skydda huset. Murarna har putsat och bättrat ytan och nu målas ytan för ett extra bra skydd samt för utseendets skull så klart. målning sockel

 

På gång är också en slags sanering av gårdarna. Nämligen av biltrafiken. Många har klagat på parkeringar och framför allt bilkörning på våra innergårdar. Gårdarna är ju en plats för vila och gemenskap för många av våra boende, inte minst de små. Många barn rör sig fritt på innergårdarna och de flesta av oss vill fortsätta ha trygga bilfria innergårdar. För att råda bot på detta ber vi till att börja med er som slentrianparkerar på gårdarna att inte missbruka detta utan enbart använda gårdarna för att packa ur tunga saker, mycket last eller om ni har särskilda skäl så klart. Styrelsen har också beslutat att ta in parkeringsbolag som hjälp att ta itu med otillåten parkering, så se upp för parkeringsvakter, de brukar vara ganska ivriga i början. De bilar som har ett av Betels parkeringstillstånd är en handfull hantverkare som föreningen anltar, de har även i fortsättningen tillstånd att parkera på gårdarna.

bil på innergården

 

En glädjande nyhet är att styrelsen beslutat om ett nytt låsbart cykelförråd. Detta kommer att ske under hösten och förrådet kommer att heta John. Det ligger bredvid 25 H. Trädgårdsförrådet Edit som för närvarande ligger inuti det blivande cykelförrådet kommer att rivas och det kommer att byggas ett nytt trädgårdsskjul i ett buskage på 25:ans gård. Det lnya förrådet kommer förhoppningsvis bidra ännu mer till rumsligheten på gården samt ännu fler gömställen för barnen. Kölistan till cykelförråden är lång, men det kommer att röra på sig när det nya förrådet kommer på plats. Under hösten kommer vi också att se över andra cykelförråd och eventuellt lyckas rensa lite och göra plats för fler glada cyklister.cykelförråd

 

Hösten är underbart vacker och det finns väldigt många fina platser i föreningen. Många blommor blommar fortfarande! Passa på att vara ute på möbelbärardagen/trädgårdsdagen den 11 oktober. Du behövs!

hortensia1

Vi ses!

/Anna

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.