Vad händer i veckan?

Det som är på gång i föreningen är bland annat att det är dags för tilläggsisolering av tredje etappen av föreningen, det vill säga 25 A-H. Det innebär att det sprutas in lösull i bjälklagret längs husets ytterväggar på första våningen. I de provlägenheter vi gjort har det visat sig vara lyckat för att höja temperaturen något inomhus.

I övrigt är det mycket markarbete och rabatter som anläggs, förbättras och snyggas till. Gräset på övre gården där vi hade de tillfälliga parkeringarna får nu beträdas (!). Pinnarna sitter kvar ett tag till däremot eftersom det fortfarande är känsligt och det går verkligen inte att köra på gräset.

Ett önskemål från föreningen är att de boende som har rabatter (eller den som vill!) hjälper till med att rensa ogräs i stensättningen framför sina rabatter.

gräset

 

Rabatten i entrén är så gott som återställd. Redan är växter planterade och vackert i ordningsställd av Betels duktiga boende! Det kommer att tillkomma några klätterväxter, det ska bli roligt att se.

rabatt entrén

 

Rabatten vid 25 A har fått en stödmur för att stoppa jorden som rinner ut vid varje regn.

rabatt 25A

 

Gårdarna vackrare än någonsin tycker jag!

klematis löjtnantshjärta

 

I övrigt är en storstädning av tvättstugan planerad under försommaren. Lite arbete med vindsuppbyggnaden är kvar att göra. Fasaden på förskolans låga del, dvs mot söder behöver bytas ut till viss del. Styrelsen arbetar med att hitta fler cykelplatser i föreningen. Många boende undrar över bilar på gårdarna och okynneskörning i rabatter och på gräs. Självklart är detta något som ingen uppskattar och i dagsläget ger föreningen enbart ett fåtal hantverkare tillåtelse att parkera på gårdarna, de får också parkeringstillstånd som de måste lägga i fönstret på bilen. De brukar aldrig köra på gräset eller köra för fort så ser du någon som gör det så är det inte föreningens hantverkare utan en granne eller någon grannes hantverkare. Många efterfrågar parkeringsvakter. Undrar du över något så kom i på expeditionen en måndagskväll och prata lite!

Trevlig vecka!

/Anna

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.