Pallkragarna kvar ett tag till

Vi avvaktar att ta bort pallkragarna och frågar stämman om och hur odling i dessa ska fortsätta.

I april förra året beslutade årsstämman att pallkragarna skulle flyttas från gårdarna i enlighet med den motion som togs upp. Styrelsen har under året undersökt möjligheten till annan placering. Detta gjordes tillsammans med motionären och i samråd med de grannar som eventuellt skulle påverkas av placeringen. Då vi inte lyckades med att hitta platser blev åtgärden att ta bort pallkragarna från gårdarna.

Protester kom in från flera odlare och vi förstår att det fanns en förväntan om att odling skulle kunna fortsätta ske, men på nya platser. Det har även inkommit ett brev till styrelsen där man ber att vi inte ska ta bort pallkragarna före den kommande årsstämman.
Vi har därför bestämt att gå tillbaka till stämman och inhämta råd och vi avvaktar därför också med att ta bort kragarna.

Vi hoppas att du kommer till stämman den 16 maj. Din röst kan även avges genom att du ger en annan medlem en fullmakt.

Handlingar inför stämman kommer delas ut i god tid.

/Styrelsen BRF Betel

Ur motionen som stämman biföll 2022:

”Konkret föreslår jag att man flyttar pallkragarna bort från gårdarna. Det finns soliga platser som inte nyttjas för vistelse, t.ex. mellan tvättställningen och rabatten mellan gårdarna. Pallkragarna bör även kunna ställas mycket tätare än de nu står; Två pallkragar kan stå rygg i rygg följt av ett mellanrum på 0,5m så att fler får plats på en liten yta. Om efterfrågan på den här typen av odling består så bör man ju också titta på en permanent lösning som bättre passar gårdarnas utformning och att detta kommuniceras betydligt bättre än övriga projekt som realiserats de senaste åren.”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.