Obligatorisk ventilationskontroll – för din och dina grannars hälsa

Inför obligatorisk ventilationskontroll behöver alla ventiler vara framtagna och förtroendeman ha dina lägenhetsnycklar.

I början av mars kommer samtliga lägenheter och ventiler att besiktigas enligt en så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK). Detta är något vi måste göra enligt lag. Vi tycker förstås också det är viktigt med en hälsosam boendemiljö och frisk luft för alla i föreningen.

Ventilationen i Betel bygger på självdrag. För att det ska fungera behöver det finnas en tilluftsventil och en frånluftsventil i varje rum (utom hallen). Även dina grannars luft och därmed hälsa är beroende av att du har fungerande ventiler.

En mekanisk fläkt, till exempel en spisfläkt eller en fläkt i badrummet, kan förstöra självdraget och därför är sådana inte tillåtna.

Se till att alla dina ventiler är framme

För en godkänd OVK måste alla ventiler vara framme. Har du en igen-byggd ventil behöver du alltså se till att få fram denna inför kontrollen. Om du har något rum som saknar ventil kan du anta att detta gäller dig. Om du saknar ventil och vill ha hjälp att hitta den eller du har andra frågor – kontakta fastighetsskötare Ulrika eller förtroendeman Anna så kan de ge råd.

Lämna nycklar till expeditionen senast 21 februari

Dina lägenhetsnycklar, märkt med det gamla lägenhetsnumret (1-225) ska finnas hos förtroendeman senast måndag 21 februari. Lägg dem gärna i ett kuvert och ange namn och telefonnummer.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.