Framtida trapphus i Betel

Nu finns en ny design för våra trapphus som kommer att tillämpas när de renoveras.

Björkfanér målas röd

Våra dörrar håller bra klass, både säkerhetsmässigt och brandmässigt och det finns därför ingen anledning att byta ut dem. Arkitekterna (Björling Arkitektur) har utgått från den röda färgen som finns Terrazzo-trappan (”stentrappan” till våning ett) och våra dörrar och dörrlistor som idag är i björkfanér målas i denna färg.

Skurkant ska skydda mot smuts

Där väggarna är mest utsatta för smuts, målas en så kallad skurkant i en grå nyans.  Denna färg målas också mellan lägenhetsdörrarna.

Mattor

Längst ned, innanför porten, läggs en fast matta i ett material som tål vatten. Även denna ”plockar upp” färgstänk från Terazzotrappan. På denna kommer en lös halvmåneformad dörrmatta.

Linoleummattan till våning två och tre byts mot marmorerad mörkare dito. Linoleum är ett naturmaterial som enligt tillverkaren Forbo till och med är klimatpositiv – det vill säga tar upp mer koldioxid än de utsläpp som tillverkning och transporter av den skapar.

När blir mitt trapphus åtgärdat?

Själva renoveringen har hittills skjutits framför oss i tid beroende på det ekonomiska läget och att vi istället för trapphus och cykelförråd fokuserat på relining av ingjutna avloppsrör i grunden.

I underhållsplanen, som den ser ut nu, ska renovering av trapphus inledas 2026.  Enskilda trapphus behöver dock åtgärdas mer skyndsamt och då är det bra att det finns en beslutad utformning i form av färg och material.

Med en plan för hur det ska se ut kommer nästa steg att vara att ta in offerter. Tidplanen kan komma att justeras utifrån vad det beräknas kosta och hur vårt ekonomiska läge ser ut.

Mer information

I fönstret till samlingslokalen kan du se utskrifter på designen och du kan också ladda ned hela materialet från arkitektbyrån där det också framgår alternativa förslag på mattor och ett alternativ där bröstningen mellan dörrarna också målas röd.

Styrelsen har dock beslutat mattor i enlighet med det som återfinns på sidan 6 i materialet och att bröstningen mellan dörrarna ska vara grå.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.