Vindsuppbyggnad

Arbetet med vår vindsuppbyggnad fortsätter. Vi har nu valt den arkitektbyrå (Glantz Arkitektbyrå) som skall hjälpa oss med bygglovsansökan till Stadsbyggnadskontoret.

Stadsbyggnadskontoret vill ha en förenklad bygglovsansökan av oss. Denna ansökan kommer sedan upp på ett möte i  byggnadsnämnden där tjänstemän  och politiker ger ett ok eller ett avslag på vår ansökan.

 Vid ett möte inför detta på stadsbyggnadskontoret fick vi veta att man gjort en inventering av området på övre masthugget, då flera föreningar har planer på att bygga upp. Man har då markerat de tak/hus som är mer eller mindre känsliga för förändring och det visade sig att våra hus till viss del bedömdes som känsliga för uppbyggnad. Men motargumentet är ju att staden skall förtätas och att när en familj behöver mera utrymme skall den kunna bo kvar i området. Men detta bestämmer alltså våra politiker.

 Så vi går nu vidare med en förenklad bygglovsansökan.  Det tar säkert någon månad innan denna kommer upp i byggnadsnämnden. Men när vi vet så återkommer vi.

 /Vindsgruppen

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.