Nya elmätare – men säg inte upp ditt elabonnemang!

Som de flesta märkt är elarbetet i full gång. 29:an väntas bli klar v 27 (9 juli). Arbetena på 25:an påbörjas v 34 (23 augusti).

I samband med att elcentralerna kopplas ned avslutas ert elabonnemang automatiskt och ni kopplas till Betels gemensamma elabonnemang med individuell mätning i varje elcentral. Elförbrukningen debiteras med ca 5 månaders fördröjning på er avgiftsavi från HSB. Ni ska alltså INTE säga upp ert nuvarande abonnemang. Då kan det bli straffavgifter från er nuvarande elleverantör.

Information om exakt när byte sker i respektive trappuppgång kommer på lapp i brevlådan (Bilden visar ett schema men det kan vara svårläst). Röj i garderoben så att centralen är åtkomlig. Den dag bytet sker kommer lägenheten att vara utan ström mellan ca 8 och 16. När detta skrivs har detta redan skett på 27:an och arbete pågår i 29:an.

Ett elabonnemang för alla boende i Betel

När förändringen ovan är genomförd kommer Betel att ha ett enda stort abonnemang och leverera el till alla boende. Du har dock en egen elmätare och betalar bara för den el du använder (individuell mätning och debitering). Betel kommer att upphandla grön el från en stabil och säker leverantör till ett bra pris. Det kommer att sänka elpriset för var och en.

Att vi skulle göra så här beslutades på stämman 2020. Här kan du läsa styrelsens förslag som alltså antogs då.

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.