Vi gillar katter men…

Vi förstår att katter ofta är kära familjemedlemmar. Vi behöver ändå berätta om utmaningen det innebär att vi har många katter i Betel nu.

Det är mycket kattbajs i sandlådorna (störst problem på nedre gården) och på gräsmattorna. Boende har även klagat på störande lukt, vilket gjort att man inte velat sitta och äta på gården och att det är svårt att lägga ut picknick-filtar utan att riskera “kladd”. Mycket kattbajs ligger också på grusfläckar och gångar, till exempel utanför 27:ans terass.
Vår fastighetsskötare har också märkt en kraftig ökning av bajs på gräsmattor som hon kliver i eller som sprutar ut med gräsklippet.

Vi jobbar på med att byta sand i sandlådan, luktbarriärer och göra ett bättre skydd så att katterna inte går under lekstugan. Nätet över sandlådan har inte fungerat tillfredsställande men det är bra om vi fortsätter se till att det läggs på. Några toalettbestyr kanske vi kan avvärja.

Vi har i det längsta undvikit det – men kanske behöver vi ändra i våra stadgar för att lägga ett större ansvar på kattägare. Detta är i så fall något som alla medlemmar får ta ställning till vid stämman (stadgeändring kräver beslut på två på varandra följande stämmor).

Om du som läser detta funderar på att skaffa utekatt vill vi att du ska känna till att de många katterna blivit ett bekymmer och fundera en gång till.  Har du redan katt som går ute så vädjar vi i styrelsen till dig att du försöker bidra till att förbättra situationen – gärna ihop med andra kattägare.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.